Bedrijfsverzekering vergelijken - Bereken het direct!

Bereken zelf de premie van uw bedrijfsverzekeringen

Als ondernemer loopt u zakelijke risico’s. Wanneer u een eenmanszaak hebt of lid bent van een vennootschap onder firma, bent u bovendien persoonlijk aansprakelijk voor financiële risico’s zoals schulden en schadeclaims. Gelukkig zijn veel zakelijke én persoonlijke risico’s uitstekend verzekerbaar. Maar wat kosten die bedrijfsverzekeringen en wegen die kosten wel tegen de baten op? MKBdirect helpt u graag aan een antwoord op deze vraag. Op deze online portal doen we dat op de meest directe manier: u kunt hier zelf de premie berekenen van elke bedrijfsverzekering die u nodig heeft. Typisch MKBdirect!

Bedrijfsverzekeringen vergelijken

Direct afsluiten

Selecteer een product en sluit deze direct af

 

Direct berekenen

Welke verzekeringen heb ik nodig?

 

Kosten van bedrijfsverzekeringen

De kosten van een bedrijfsverzekering hangen sterk af van het risico dat u met die verzekering in uw bedrijf afdekt. Risico is kans x effect. Het risico op een brand in uw bedrijf kan weliswaar klein zijn, maar de (financiële) effecten ervan kunnen groot zijn. Bijvoorbeeld omdat u een groot en duur pand heeft, of daar veel waardevolle apparatuur, machines of voorraden aanwezig zijn. Misschien is het risico op een bedrijfsongeval in uw organisatie wel groter, maar zijn de effecten daarvan relatief klein, zolang het om bijvoorbeeld struikel- en valpartijen met kleine verwondingen gaat.

Achter elke premie van een bedrijfsverzekering gaat een kansberekening schuil, waarin de kans op een risico wordt vermenigvuldigd met de verwachte effecten ervan zodra het risico zich daadwerkelijk voordoet. Wanneer er in uw bedrijf vrijwel niets kan branden, is de kans op een brand klein. Liggen er maar weinig waardevolle spullen in uw bedrijf opgeslagen? Dan zijn ook de effecten van een eventuele brand klein. Dat ziet u dan terug in een lage premie voor uw brandverzekering.

Hoe kies ik mijn bedrijfsverzekeringen?

Het is nog niet zo eenvoudig om in het woud van bedrijfsverzekeringen uw weg te vinden. Misschien kent u uw bedrijf als uw broekzak, maar dat wil nog niet zeggen dat u een totaaloverzicht van alle mogelijke risico’s hebt. Want het ligt niet in de primaire aard van ondernemers om in termen van risico’s te denken.

Om u de weg te wijzen in het verzekeringsbos, heeft MKBdirect een tool ontwikkeld waarmee u als ondernemer uw eigen verzekeringspakket op maat kunt samenstellen en kunt u bedrijfsverzekeringen vergelijken. Deze tool werk verrassend eenvoudig. U vult eerst een aantal algemene vragen over het karakter van uw bedrijf in. Denk hierbij aan de sector waarin uw onderneming actief is of het beroep dat u uitoefent, aan de eigendomsstructuur (eenmanszaak, vof, BV of NV) van uw bedrijf en aan speciale risico’s in verband met de apparatuur, machines of grondstoffen waarmee u werkt.

Na deze globale risico-inventarisatie selecteert de tool automatisch de op deze risico’s van toepassing zijnde bedrijfsverzekeringen voor u. Hierbij maken we onderscheid tussen basisverzekeringen (minimaal vereist) en aanbevolen en optionele verzekeringen. De twee laatstgenoemde soorten verzekeringen zijn zeker het overwegen waard, maar de bijbehorende risico’s kunt u in principe als ondernemer ook zelf dragen. De continuïteit van uw onderneming of uw eigen persoonlijke financiële situatie komt niet direct in gevaar wanneer die risico’s zich zonder verzekering voordoen.

Binnen de opsomming van basisbedrijfsverzekeringen, aanbevolen bedrijfsverzekeringen en optionele bedrijfsverzekeringen kunt u zelf de verzekeringen aanvinken waarvoor u de premie wilt berekenen. De tool biedt u daarmee optimale vrijheid en flexibiliteit om uw eigen verzekeringspakket op maat samen te stellen. Een ideaal systeem om bedrijfsverzekeringen te vergelijken.

Bereken direct uw bedrijfsverzekeringen

Met de derde stap in de tool berekent u de premies en daarmee de kosten van de bedrijfsverzekeringen van uw keuze. MKBdirect gaat hierbij niet over één nacht ijs. Voordat u de premie op uw scherm krijgt, stelt de tool u eerst nog een aantal verdiepende vragen. Hiermee krijgt de globale risico-inventarisatie uit stap 1, die voorafging aan de selectie van bedrijfsverzekeringen die het beste bij uw bedrijf passen (stap 2), het detailniveau dat nodig is om een reële premie-indicatie te geven.

Zodat u de kosten van uw bedrijfsverzekeringen op een realistische manier kunt berekenen.

Kosten van bedrijfsverzekeringen: voorkom oververzekering en onderverzekering

De kosten en baten van bedrijfsverzekeringen: dit blijft een belangrijk issue wanneer u als ondernemer scherp aan de wind wilt blijven zeilen. Die scherpte betekent in dit geval dat u zichzelf niet oververzekerd, maar ook niet onderverzekerd. Bij oververzekering betaalt u kosten die u waarschijnlijk nooit terugverdient. Denk hierbij aan risico’s die zich alleen in theorie voordoen of waarvan de gevolgen zo klein zijn, dat u die zelf prima kunt dragen. Bij onderverzekering zijn één of meer praktisch voorstelbare risico’s in uw bedrijf onvoldoende gedekt, met mogelijk grote gevolgen voor uw onderneming of persoonlijke situatie. Vergelijk, kies én bereken uw bedrijfsverzekeringen met de tool van MKBdirect. Hiermee voorkomt u zowel oververzekering als onderverzekering.

Bedrijfsverzekering vergelijken

Bij MKB Direct kunt u nu snel en gemakkelijk uw bedrijfsverzekering vergelijken met onze nieuwe tool. Ontdek snel welke bedrijfsverzekering het beste bij u past!

Welke verzekeringen heb ik nodig?  stap 1 van 6

mkbdirect.nl

In welke branche bent u werkzaam?

Onder welke sub branche valt u

Bedrijfsmiddelen en activa

Aansprakelijkheid

Vervoersmiddelen en transport

Personeel

Overig