Als ondernemer op vakantie, dat kost wat voorbereiding!

U wilt natuurlijk ook zorgeloos en zonder stress op vakantie als ondernemer. Dit vergt wel iets meer voorbereidingen dan het klaarleggen van uw zonnebrand, paspoort en badlaken. Wij willen u graag wat tips geven om zorgeloos op vakantie te gaan.

Kies een goede vakantieperiode

Het is verstandig om goed na te denken over de periode waarin u op vakantie gaat. Plan uw vakantie in een periode waarin uw opdrachtgevers u niet dringend nodig hebben. Het is bijvoorbeeld niet handig om als zzp’er buiten de bouwvak op vakantie te gaan.

Regel op tijd vervanging

Het is soms van belang om uw taken over te dragen aan een collega of aan een collega-ondernemer. Wij raden u aan om dit op tijd te regelen zodat u de desbetreffende vervanger goed kunt inwerken.

Een financiële buffer is handig

Op vakantie gaan betekent vaak voor ondernemers minder of geen inkomsten. Het is daarom fijn om een financiële buffer te hebben voor na uw vakantie. Het is ook handig om eventuele openstaande facturen nog voor uw vakantie naar uw klanten te sturen.

Informeer uw relaties en klanten

Informeer uw opdrachtgevers, klanten en leveranciers vroegtijdig over uw afwezigheid of over een eventuele beperkte bezetting. Het is van belang dat u ze laat weten waar ze terechtkunnen als ze ergens mee zitten tijdens uw afwezigheid. Verder is het handig om via een out-of-office-bericht en een voicemailbericht te laten weten dat u niet aanwezig bent.

Hierbij geldt echter wel een waarschuwing! Bedenk dat inbrekers ook erg geïnteresseerd zijn in de periode dat u er niet bent. Onze tip is dus: wees niet te transparant. Ook het nemen van maatregelen om inbraak in uw bedrijf te voorkomen is geen overbodige luxe.

Denk aan uw verzekeringen

Het is natuurlijk de bedoeling dat alles goed verloopt tijdens uw vakantie. Toch kan het altijd gebeuren dat u uw reis moet afbreken door ziekte of misschien wel een sterfgeval. Wij willen u dan ook aanraden om een Reisverzekering af te sluiten. Ook is een Arbeidsongeschiktheidsverzekering geen overbodige luxe. Stel dat u tijdens uw autovakantie een ongeluk krijgt en een paar maanden niet in staat bent om te werken. Als ondernemer heeft u in die maanden geen inkomen tenzij u personeel heeft dat uw activiteiten kan overnemen. Met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u uw eigen inkomen laten uitbetalen door de verzekeraar. Het is in dit geval wel van belang een Arbeidsongeschiktheidsverzekering of de Reisverzekering ruim op tijd regelen. U krijgt namelijk te maken met een acceptatietraject.

Wilt u graag wat meer advies over verzekeringen die voor u van belang kunnen zijn? Wij staan graag voor u klaar!

Uiteraard wensen wij u een hele fijne zorgeloze vakantie toe!