Bouwend Nederland: let op!

Bent u opdrachtgever van bouwprojecten of aannemer? Dan loopt u zeer specifieke risico’s die op bijvoorbeeld uw ‘normale’ aansprakelijkheidsverzekering niet verzekerd zijn. Denk hierbij naast het aansprakelijkheidsrisico aan schade door regen of storm, ontwerp- en constructiefouten of diefstal van bouwmaterialen. Met een specifieke CAR-verzekering (ook wel montageverzekering) bent niet alleen u goed verzekerd tijdens bouwprojecten, maar ook alle andere betrokken partijen bij het project!

Wat is de CAR-verzekering?

De CAR-verzekering is een zogenoemde rubriekenverzekering. Dat wil zeggen dat het een verzekering is waarbij meerdere rubrieken te verzekeren zijn en de dekking is dus pasklaar te maken voor de bouwprojecten die u uitvoert. Deze verzekering is er in een doorlopende variant voor als u het hele jaar door bouwprojecten verricht of in een aflopende variant voor het geval u één specifiek project wenst te verzekeren.

De volgende rubrieken zijn mogelijk

Rubriek 1: Het Werk:
Dekking voor het volledige project op het bouw-/montageterrein inclusief bouwcomponenten die beschadigd kunnen raken.

Rubriek 2: Aansprakelijkheid:
dekking voor aansprakelijkheid als gevolg van bouwrisico’s.

Rubriek 3: Bestaande eigendommen opdrachtgever:
dekking voor bestaande eigendommen van de opdrachtgever die worden beschadigd.

Rubriek 4: Aannemersmateriaal:
dekking voor bijvoorbeeld keten of loodsen, maar ook gereedschappen en werktuigen.

Rubriek 5: Eigendommen bouwdirectie en personeel:
dekking voor alle persoonlijke eigendommen van de bouwdirectie en andere bij de bouw betrokken personen in dienst van de verzekerde.

Wanneer is iets nu verzekerd?

Bij deze verzekering is de voorwaarde voor schade dat iets blijvend ‘kapot’ moet zijn dat tot schade heeft geleid. Blijvend kapot zijn suggereert dan ook dat een zaak op een zeker moment ‘goed’ geweest moet zijn. Een betonnen vloer moet dus eerst gestort en volledig uitgehard zijn, dan is deze als ‘goed’ te bestempelen, alvorens deze kapot kan zijn en er dus sprake is van schade. U zult begrijpen dat dit een veel voorkomend discussiepunt is met verzekeraars.

Interesse gewekt?

Zoals u ziet is een CAR-verzekering een zeer specifiek product dat eigenlijk onmisbaar is voor ondernemingen die bouwprojecten verrichten. Wij helpen u graag om de juiste dekking te bewerkstelligen voor de projecten die u verricht. Voor meer schadevoorbeelden of aanvullende informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.