Cybercrime, een steeds groter probleem voor bedrijven!

We hebben u er al eens eerder voor gewaarschuwd: cybercrime en/of hackers! Doordat dit een steeds groter gevaar wordt voor bedrijven vinden wij het de moeite waard om dit onderwerp nogmaals onder uw aandacht te brengen. Want kan een hacker er nu echt voor zorgen dat uw bedrijf ineens niet meer kan voortbestaan? Het antwoord op deze vraag is helaas ja!

Bij cybercrime denken veel mensen al snel aan hackers die voor hun plezier de website van een bedrijf kraken. Het kan echter veel verder gaan dan dat. Er zijn namelijk ook criminele bendes die er op uit zijn om geld te ontfutselen. Gegevens kunnen gemakkelijk van uw server afgehaald worden doordat iemand zich voordoet als iemand van een IT-bedrijf. Vervolgens zou u een hoog geldbedrag moeten betalen om de gegevens terug te kunnen krijgen. De schade van een cybercrime kan zo groot zijn dat uw bedrijf er niet meer bovenop kan komen waardoor uw bedrijf failliet kan gaan.

Er zijn wel een aantal zaken waarmee u zich kunt wapenen tegen veelvoorkomende cybercrime. Wij zetten het graag voor u op een rijtje:
  • Zorg er voor dat uw computer goed beveiligd is. Het is noodzakelijk om hier goed in te investeren en altijd de benodigde updates te downloaden en installeren.;
  • Het is verstandig om een back-up te maken van uw documenten;
  • Klik nooit op verdachte linkjes en geef nooit uw inloggegevens of pincode af;
  • Gebruik een goed wachtwoord. Er wordt vaak aangegeven dat een wachtwoord minimaal uit acht tekens, hoofletters en kleine letters moet bestaan. Dit is niet voor niets. Op deze manier is uw wachtwoord minder makkelijk te achterhalen voor anderen;
  • Het is uiteraard ook goed om een virusscanner op uw server te hebben. Voorbeelden van programma’s die virussen tegenhouden zijn; een standaard firewall, anti-spyware, advertentieblockers en natuurlijk de gebruikelijke anti-virusscanners.
Cybercrime is helaas nooit helemaal te voorkomen, maar het is zeker een groot risico voor uw bedrijf. Het is daarom mogelijk om cyberrisico’s te verzekeren. Een cyberverzekering verzekert onder andere tegen de gevolgen van hacking zoals diefstal van gegevens of inbreuk op systemen, verlies van data en bedrijfsstilstand.

Mocht u geïnteresseerd zijn om uw bedrijf te verzekeren tegen cyberrisico’s dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons op nemen, wij staan u graag te woord en geven een passend vrijblijvend advies!