De caravanverzekering; niet verplicht, wel verstandig!

In Nederland zijn meer dan 460.000 caravans geregistreerd. Hiermee heeft Nederland de grootste caravandichtheid van Europa. Veel caravaneigenaren in ons land hebben een caravanverzekering afgesloten, maar lang niet alle caravans zijn verzekerd. Dit komt doordat de caravanverzekering niet verplicht is. Wij willen u graag wat meer informatie geven over de caravanverzekering en waarom het verstandig is om toch een caravanverzekering af te sluiten.

Wat is gedekt op de auto- en aansprakelijkheidsverzekering?

Als uw caravan aan uw auto is vastgekoppeld, wordt de schade die u aan een ander toebrengt onder de autoverzekering gedekt. Zodra de caravan is losgekoppeld dekt de autoverzekering niets meer. De schade die u dan met uw caravan aan anderen toebrengt valt onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Een voorbeeld van zo’n schade is bijvoorbeeld dat uw caravan niet goed vast staat en de tent van uw buurman omver rijdt.

Waarom is het verstandig om toch een caravanverzekering af te sluiten?

Voor zowel de aansprakelijkheidsverzekering als voor de autoverzekering geldt dat ze alleen de schades dekken die u met uw caravan aan derden toebrengt. Als u dus een schade hebt aan uw eigen caravan wordt deze door beide verzekeringen niet gedekt.

U loopt uiteraard risico op schades aan uw eigen caravan. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld storm- of hagelschade. Ook kan er ingebroken worden in uw caravan, in het ergste geval kan uw caravan zelfs gestolen worden. Als u dan geen caravanverzekering heeft komen deze kosten voor uw eigen rekening. Dit kan behoorlijk oplopen.

Wij raden u dan ook aan, als u op vakantie gaat met uw caravan, om na te denken over een caravanverzekering. Mocht u hierover advies willen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tot slot willen wij u een hele fijne vakantie wensen!