Korting en vergoedingen 2018

De zorgverzekeringsmarkt is in beweging. In 2018 worden de kosten voor de zorg namelijk weer hoger. De verzekeraars hebben de premies voor de basisverzekering hierop aangepast. De premies op de aanvullende verzekeringen stijgen tot wel 10%. Ook bij de basisverzekeringen zie je grote verschillen. Thoma biedt u de mogelijkheid zorgverzekeringen af te sluiten met extra korting.

Direct aanmelden met korting en vergoedingen 2018

Ondernemer of via uw werkgever

Bent u ondernemer of heeft uw werkgever aangegeven dat u gebruik kunt maken van een collectiviteit? Dan kunt u hieronder de kortingen bekijken en direct een polis afsluiten.

VerzekeraarKorting basisKorting aanvullendAanmeldenVergoedingen
CZ3,5%10% AanmeldenVergoedingen
De Amersfoortse5%15% (tand 10%)AanmeldenVergoedingen
Menzis5%9%AanmeldenVergoedingen
Nationale Nederlanden4%10%AanmeldenVergoedingen
OHRA3%3% AanmeldenVergoedingen
ONVZ4%10% AanmeldenVergoedingen
Stad Holland-AanmeldenVergoedingen
Zilveren Kruis5%10%AanmeldenVergoedingen

Individueel

VerzekeraarKorting basisKorting aanvullendAanmeldenVergoedingen
CZ--AanmeldenVergoedingen
De Amersfoortse--AanmeldenVergoedingen
Menzis--AanmeldenVergoedingen
Nationale Nederlanden4%10%AanmeldenVergoedingen
OHRA3%3% AanmeldenVergoedingen
ONVZ0%7% AanmeldenVergoedingen
Stad Holland-AanmeldenVergoedingen

Aan de genoemde kortingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Zorgverzekering

Iedereen van achttien jaar en ouder moet een basisverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten voor medische behandelingen. In de wet is vastgelegd om welke zorg het precies gaat. We noemen de basisverzekering ook wel zorgverzekering.

Kenmerken

Met de basisverzekering bent u onder andere verzekerd voor geneeskundige zorg. Bijvoorbeeld zorg door huisartsen, geneesmiddelen, medisch specialisten, verloskundigen en verblijf in het ziekenhuis. Verzekeraars zijn verplicht u te accepteren als u een basisverzekering wilt afsluiten. Wel is het slim eerst goed te vergelijken, bijvoorbeeld omdat de premie verschillend is. Ook moet u kiezen voor het type polis:

Naturapolis

Daarmee kunt u naar alle zorgaanbieders waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. De verzekeraar betaalt de rekeningen ook rechtstreeks aan de zorgverlener. Soms kunt u wel naar een andere zorgaanbieder, maar dan moet u mogelijk een deel van de kosten zelf betalen.

Restitutiepolis

Hiermee kunt u zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Soms moet u wel eerst zelf de rekening betalen. De verzekeraar betaalt het bedrag dan later aan u terug. Een restitutiepolis is vaak duurder dan een naturapolis. Dat komt doordat de verzekeraar bij een restitutiepolis meer administratie moet bijhouden. Bovendien missen verzekeraars dan de voordelen van grootschalige inkoop. Er bestaan overigens ook combinaties van de typen polissen.

Voor wie en waarom?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen vanaf achttien jaar. Daarvoor betaalt u geen premie, maar bent u wel verzekerd via uw ouders. Op deze manier is iedereen verzekerd voor basiszorg. Daarnaast kunt u een aanvullende verzekering afsluiten, bijvoorbeeld voor alternatieve geneeswijzen of de tandarts. Lees meer over een aanvullende verzekering

Let op!

U heeft op de basisverzekering een verplicht eigen risico. In 2018 is dat € 385. Een deel van de zorgkosten valt daaronder: dat betekent dat u de eerste € 385 zelf betaalt voordat de verzekeraar de kosten voor u vergoedt.

U kunt zelf een basisverzekering afsluiten, maar ook deelnemen aan een collectief contract. Meestal bespaart u dan zo’n zeven tot tien procent op de premie. U kunt op veel manieren deelnemen aan collectieve contracten. Bijvoorbeeld via uw werkgever of de sport- of studentenvereniging.

Aanvullende zorgverzekering

Naast de basisverzekering kunt u vrijwillig een aanvullende verzekering afsluiten. Die verzekering dekt kosten die de basisverzekering niet of niet helemaal vergoedt.

Kenmerken

De basisverzekering dekt een vast pakket aan zorg – dat is in de wet vastgelegd. Voor behandelingen buiten dat vaste pakket kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen. Zo zijn er aanvullingen speciaal voor studenten of jongeren.

Voor wie en waarom?
Een aanvullende zorgverzekering is bedoeld voor mensen die prijs stellen op bijzondere behandelingen, bijvoorbeeld een medische check of sportmedisch advies. Ook voor mensen met een bril of contactlenzen kan een aanvullende verzekering nuttig zijn. Die krijgt u namelijk niet vergoed met een basisverzekering. Hetzelfde geldt voor alternatieve geneeswijzen of buitenlandvaccinaties.

Let op!

U kunt kiezen uit verschillende aanvullende pakketten. Meestal geldt: hoe uitgebreider, hoe duurder.

• Ga goed na welke medische behandelingen u graag gedekt wil hebben. En vooral: welke niet. Het is zonde om premie te betalen voor iets waarvan u geen gebruik maakt.

De aanvullende verzekering wisselt niet automatisch mee als u voor de basisverzekering naar een andere verzekeraar gaat. Omdat er voor de aanvullende verzekering geen acceptatieplicht geldt, is het verstandig om eerst een verzekeraar te zoeken die u accepteert voordat u uw oude verzekering opzegt.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.