Dubieuze debiteuren? Kredietverzekering!

Wist u dat 25% van de MKB’ers failliet gaan door wanbetaling van hun klanten? Dat 33 % van de balans van een MKB’er vaak bestaat uit nog niet betaalde rekeningen en dat 50% van de facturen die voor langer dan 90 dagen open staan uiteindelijk oninbaar zijn? Voor al dit soort problemen zijn er tegenwoordig mooie en goede oplossingen te bedenken in de vorm van een kredietverzekering.

Waarom verzekeren?

U bent ondernemer en wil dus graag bezig zijn met die dingen waar u goed in bent. Het liefst onbezorgd en met alle vrijheid om nieuwe kansen te grijpen. U waagt nog wel eens een gok als het gaat om nieuwe klanten. Maar wat nu als uw nieuwe klant niet kan betalen?

Gelukkig kunt u uw klanten verzekeren met een kredietverzekering. U verzekert tegen wanbetaling van uw afnemer, bijvoorbeeld als gevolg van een faillissement.

Welke verzekering past bij mij?

Tegenwoordig zijn er talloze verschillende oplossingen om uw debiteurenrisico af te wenden. Waar u vroeger altijd een volledige kredietverzekering diende af te sluiten zijn er nu ook andere vormen zoals uitsluitend een kredietwaardigheidscheck of een beperkte kredietverzekering voor uitsluitend de BeNeLux en Duitsland.

De belangrijkste vormen van verzekeren zijn:

  • Uitsluitend kredietinformatie: voor als u alleen het betaalgedrag van uw klanten wil checken
  • Verzekering per opdracht, per klant of per land: voor als u uitsluitend een beperkt aantal klanten of opdrachten wil verzekeren
  • Beperkte verzekering: bijvoorbeeld met beperkte dekking of alleen dekking in de BeNeLux en Duitsland
  • De omzetverzekering: de meest uitgebreide kredietverzekering, waarmee u uw hele omzet verzekert tegen niet-betalende klanten

En wat betaal ik daar dan voor?

Met een standaard kredietverzekering betaalt u premie over uw totale omzet. Past een minder uitgebreide verzekering beter bij u, dan zijn de kosten een heel stuk lager. De kosten hangen dus af van de vorm die u kiest, maar zijn ongeveer als volgt:

  • Kredietinformatie: speciaal voor kleinere ondernemers ongeveer € 35,- per informatieaanvraag
  • Verzekering per opdracht: ongeveer 2% van de waarde van de opdracht
  • Beperkte kredietverzekering: ongeveer € 100,- per maand
  • De omzetverzekering: ongeveer tussen 0,3 en 0,8% van de totale omzet

Maar hoe weet u welke verzekering het beste bij uw bedrijf past? Daar komen wij u graag over adviseren! Wij kijken welk product het beste bij u past en welke verzekeraar u nodig heeft. Wij bemiddelen tussen de drie grootste kredietverzekeraars Atradius, Euler Hermes en Coface om voor u de beste deal te regelen. Zo heeft u uw credit management het beste geregeld!

Meer info? Neem contact met ons op.