Feestje in de tuin

Denk goed na over wat u in de tuin zet, niet alle spullen zijn verzekerd!

Ook deze week is het weer mooi weer in Nederland. Hier genieten we dan ook allemaal lekker van in de tuin. Verjaardagen of andere bijzondere gelegenheden worden dan ook veelal buiten gevierd. Hier komen vaak de nodige spullen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan een muziekinstallatie, dure barbecue of dergelijke. Binnen de woning is dit alles verzekerd tegen schade maar in de tuin is dit niet altijd het geval.

Dekking in de tuin

Als u een inboedelverzekering heeft dekt deze alleen spullen in de tuin die daar ook echt horen. Denk bijvoorbeeld aan uw tuinmeubilair of een barbecue. Een muziekinstallatie valt hier dus niet onder. Dit geldt ook voor smartphones en iPads. Het kan voorkomen dat u een glas drinken om laat vallen tijdens een (tuin)feestje. Als dit glas over bijvoorbeeld de muziekinstallatie valt dan is dit in de tuin niet verzekerd, ook niet met een all-risk dekking of en buitenhuisdekking. Het is daarom verstandig om goed na te denken over welke spullen u in de tuin neerzet.

Schade veroorzaakt door gasten

Het kan zijn dat één van de gasten schade veroorzaakt. Dit is dan wel verzekerd via zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering. Andersom geldt ook dat als u in de tuin van iemand anders iets beschadigt, dit ook via uw aansprakelijkheidsverzekering vergoedt wordt.