Het is weer tijd voor wintersport!

Veel ondernemers gebruiken deze en komende week om er weer eens lekker tussenuit te gaan. Januari en februari worden vaak als meest deprimerende maanden gezien van het jaar. Tijd dus om lekker te gaan genieten! Maar hoe ga je goed voorbereid op pad? Vier tips voor een zorgeloze wintersport.

1. Groene kaart meegenomen?

Natuurlijk, dikke sokken en een warme pyjama mogen niet ontbreken in de koffer. Maar heeft u hier al aan gedacht?
  • In de meeste landen is een groene kaart verplicht. Daarmee toont u aan dat uw auto verzekerd is. Is uw groene kaart nog up to date en ligt deze in de auto? Zo niet, bel Thoma even en wij verzorgen voor u een nieuwe groene kaart.
  • Heeft u een reisverzekering via Thoma? Zorg dan dat u uw polisgegevens bij de hand heeft en het alarmnummer 020 65 15 617 in uw telefoon heeft opgeslagen. Thoma is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar voor noodhulp.

2. Ga goed verzekerd op reis

Een goede reisverzekering is onmisbaar voor een zorgeloze vakantie. Maar niet elke reisverzekering heeft ook wintersport in het pakket zitten. Vaak moet u daar een aparte wintersportdekking voor afsluiten. Stel dat u met een helikopter van de piste afgehaald moet worden, dan zijn de kosten alleen verzekerd als u wintersport heeft meeverzekerd. Ook het vervoer naar Nederland met een zogenaamde “gipsvlucht” valt onder deze dekking.

Wintersport niet meeverzekerd? Bel of mail ons dan zodat we dit voor u kunnen aanpassen.

3. Geneeskundige kosten in het buitenland

In sommige wintersportlanden, zoals Zwitserland, zijn de kosten voor medische zorg hoger dan in Nederland. Veel zorgverzekeringen vergoeden niet meer dan het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is. Alles wat daarboven komt, moet u dus zelf betalen. In onze reisverzekeringen worden de geneeskundige kosten tegen kostprijs vergoedt.

4. Check uw polis

Wilt u weten wat uw verzekering allemaal wel en niet dekt? Neem even contact op.
Neemt u bijvoorbeeld uw tablet, smartphone en laptop mee, dan is er een grote kans dat niet alles verzekerd is. De bagagedekking biedt namelijk slechts beperkt dekking.
Neemt u ski’s of andere materialen mee of huurt u deze? Controleer dan of uw verzekering schade aan deze spullen vergoedt.

Schade kunnen we niet altijd voorkomen. Wel kunnen we er voor zorgen dat u tijdens uw wintersportvakantie zo veel mogelijk bezig bent met sneeuw, skiën en apres ski!
Heeft u toch een schade? Bel of mail ons! 0548-541615 of schade@mkbdirect.nl