Laat inbrekers niet uw vakantie verpesten!

Niets is vervelender dan op uw vakantieadres een berichtje krijgen van uw buren of van de politie dat er in uw woning is ingebroken of dat u thuis komt na uw vakantie en dat u spullen mist in uw woning. Wij hebben daarom een aantal tips voor u zodat u de kans op inbraak in uw woning kunt verkleinen. Als dat niet helpt, dan is uiteraard een goeie inboedelverzekering een oplossing!

Sluit ramen en deuren

Dit lijkt logisch maar toch is het verstandig om voor vertrek nog even alle deuren en ramen langs te gaan om te kijken of ze daadwerkelijk dicht zitten.

Zorg ervoor dat de woning er bewoond uit ziet

Het is verstandig om de gordijnen open te houden als u op vakantie gaat en bijvoorbeeld een paar gebruikte koffiekopjes op tafel te zetten. Op deze manier lijkt het alsof u thuis bent en is de kans groot dat de inbrekers uw woning overslaan.

Verlichting

Inbrekers houden niet van buitenverlichting met sensoren. Deze verraden hun aanwezigheid omdat het licht begint te branden als iemand langs de sensor loopt, zo kunnen de inbrekers niet ongestoord hun werk uitvoeren. Ook is het verstandig om binnen een tijdschadelaar in huis te hebben bijvoorbeeld op de eerste verdieping. Dit zal ervoor zorgen dat de inbrekers gaan twijfelen of u nu wel of niet thuis bent.

Geheime sleutelplaatsen bestaan niet meer

Het is niet verstandig om uw sleutelbos op een ‘geheime’ plaats te leggen. Want een plantenbak of een deurmat zijn voor dieven echt geen geheime plaatsen meer. Als iemand uw planten water komt geven tijdens de vakantie geef diegene dan gewoon uw sleutelbos.

Zorg ervoor dat buiten alles goed opgeruimd is en vast staat

Inbrekers kunnen een ladder of vuilcontainer goed gebruiken als hulpstuk om bijvoorbeeld bij uw raam te komen. Het is dus verstandig om alle losse attributen die u in uw tuin heeft staan op te ruimen in een ruimte die op slot kan. De vuilcontainers kunt u vast zetten om te voorkomen dat inbrekers dit als hulpmiddel gebruiken.

Breng de buren op de hoogte van uw vakantie

Als de buren iets verdachts horen dan weten ze dat u het in ieder geval niet bent. Wordt er veel ingebroken in uw buurt dan is het belangrijk om extra alert te zijn! Inbrekers komen graag terug naar bekend werkterrein.

Kijk uit met social media!

Zoals bovenstaand al aangeeft is het handig om de buren in te lichten over uw vakantie zodat ze uw woning in de gaten kunnen houden en eventueel de planten water kunnen geven en de post naar binnen kunnen halen. Maar niet iedereen hoeft te weten dat u op vakantie bent. Bijna iedereen plaatst wel eens iets online op bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn. Deze platforms hebben een groot bereik waardoor veel mensen kunnen lezen wat u er op zet, ook mensen die u zelf niet kent. Het is daarom niet verstandig om de datum van uw vakantie op social media te zetten en ook raden wij u af om vakantiefoto’s te plaatsen als u nog niet terug bent van uw vakantie.

Wij hopen dat u wat aan bovenstaande tips heeft. Een inbraak helemaal voorkomen is lastig en daarom is het verstandig om een goede inboedelverzekering af te sluiten. Als u graag een passend advies wilt voor een inboedelverzekering met garantie tegen onderverzekering of als u andere vragen heeft zijn wij u heel graag van dienst en kunt u altijd contact met ons opnemen.