Ladingdiefstal, een steeds groter probleem voor ondernemers!

Voor criminelen is de inhoud van een auto al lang niet meer van groot belang. Momenteel zijn vrachtauto’s vaker de dupe van ladingdiefstal. Dit blijkt uit de jaarrapportage Transportcriminaliteit. Er is vorig jaar ten opzichte van het jaar daarvoor een toename van 30% van ladingdiefstal. Reden genoeg om u een aantal tips te geven over hoe u het risico op ladingdiefstal kunt verkleinen. Gaat u regelmatig met lading de weg op? Let dan op het volgende:

  1. Het is belangrijk om altijd bewust te zijn van de risico’s die u loopt tijdens een stop. Zorg ervoor dat u nooit op een afgelegen parkeerplaats stopt en probeer ook rekening te houden met de manier van parkeren zodat de lading niet makkelijk meegenomen kan worden.
  2. Wij raden u aan om persoonlijke spullen altijd mee te nemen als u uw voertuig verlaat. Dit is ook van belang als u alleen even een bezoek brengt aan bijvoorbeeld het toilet.
  3. Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen in uw voertuig. Een raampje is namelijk zo ingeslagen.
  4. Bij het laden en lossen van uw lading kan er ook van alles mis gaan. Het is daarom aan te raden om tijdens het laden en lossen van uw voertuig aanwezig te zijn. Ook is het belangrijk om te controleren of de lading overeenkomt met wat er op de vrachtbrief staat. Zo zal uw lading minder makkelijk verduisterd kunnen worden.
  5. Tegenwoordig zien we steeds vaker zogenaamde “nepagenten” die lading in beslag komen nemen. Let goed op als u aangehouden wordt en stopt. Vraag altijd om een legitimatiebewijs als u het niet vertrouwd en bel eventueel met de politie (0900-8844) als u wil verifiëren of er inderdaad agenten bij u aan het voertuig staan.

Helaas is ladingdiefstal nooit helemaal te voorkomen. Het is van belang om zoveel mogelijk bijzonderheden te onthouden als u tot de ontdekking komt dat uw lading gestolen is. Wellicht heeft u een voertuig opvallend zien weg rijden, en kunt u snel het kenteken opschrijven van het voertuig. Verder moet u uiteraard zo snel mogelijk contact opnemen met de politie.

Het is ook van belang om stil te staan bij de gevolgen van een ladingdiefstal. Wij raden u als ondernemer dan ook aan om na te denken over een goederentransportverzekering. Dit geldt ook als u bijvoorbeeld een bestelauto heeft met daarin uw werkmateriaal of gereedschap. U bent met een goederentransportverzekering verzekerd van een goede afhandeling bij een schade.

Wilt u graag wat meer informatie over een goedrentransportverzekering? Of wilt u advies over een dergelijke verzekering? U kunt altijd een kijkje nemen op onze website: http://www.thomagroep.nl/ en u kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen, wij zijn u graag van dienst!