U wilt een nieuwe auto aanschaffen, maar hoe dient u deze te verzekeren en wanneer dient de verzekering in te gaan?

Vanaf het moment dat de nieuwe auto op uw naam komt te staan dient u op zoek te gaan naar een geschikte autoverzekering die aan uw wensen voldoet. Er zijn verschillende autoverzekeringen die erg verschillen met betrekking tot de inhoud. Wij willen u graag de verschillen op een rijtje zetten zodat u een goede keus kunt maken als u een nieuwe auto moet gaan verzekeren.

WA autoverzekering

Zoals de naam al aangeeft dekt de WA autoverzekering de schade waarvoor u als autobezitter wettelijk aansprakelijk bent. Als er schade ontstaat aan uw eigen auto wordt deze niet vergoedt door een WA verzekering. U bent als autobezitter wettelijk verplicht om uw auto minimaal WA te verzekeren. Vaak is ons advies om een wat oudere auto (ouder dan 10 jaar) enkel WA te verzekeren.

WA + Beperkt Casco

Een autoverzekering met WA + beperkt cascodekking biedt naast WA dekking ook dekking voor schade aan uw eigen auto mits deze schade niet door uzelf is veroorzaakt. Denk hierbij aan: diefstal, brand, hagel, storm en glasschades.

WA + Volledig Casco (Allrisk autoverzekering)

De WA + Volledig Casco dekking heette vroeg de Allrisk dekking. De naam is gewijzigd doordat er nog wel wat verwarring was over wat er nu wel en niet gedekt is. De naam Casco zegt het eigenlijk al: het gaat om het casco van de auto. De dekking is nog uitgebreider dan bijvoorbeeld de beperkt casco verzekering. De schade aan uw auto is bij de Cascoverzekering dan ook in vrijwel alle situaties gedekt. Uiteraard is bij een schade wel sprake van een eigen risico en kunt u te maken hebben met terugval in no-claim.
Daarover kunnen wij u uiteraard ook meer vertellen indien gewenst.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande uitleg nog vragen hebben of als u graag een autoverzekering bij ons wilt afsluiten neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder met een passend advies!