Wat dekt een Bedrijfsschadeverzekering?

Als ondernemer werkt u hard voor een mooie winst. Maar wat als de winst ineens terugloopt omdat bijvoorbeeld uw handelsvoorraad door brand verloren gaat? Wij willen u graag informatie en advies geven over de Bedrijfsschadeverzekering. Met een Bedrijfsschadeverzekering verzekert u uw bedrijf namelijk tegen derving van winst na een grote schade.

Of u nu een grote onderneming heeft of een kleine; iedere onderneming kan door een onvoorziene gebeurtenis te maken krijgen met bedrijfsschade. De term bedrijfsschade houdt in: de derving van bruto winst. Dit kan gebeuren doordat uw handelswaar door brand of blikseminslag verloren gaat of doordat uw pand na een inbraak tijdelijk niet te gebruiken is. In deze periode valt de omzet soms weg, maar gaan uw vaste kosten wel gewoon door. Dit soort gebeurtenissen kunnen flink op de winst drukken van uw onderneming.

Wat dekt een Bedrijfsschadeverzekering?

U als ondernemer wilt natuurlijk dat uw bedrijf zo lang mogelijk blijft bestaan. Maar als de omzet afneemt en daardoor de winst terugloopt, komt het voorbestaan van uw bedrijf mogelijk in gevaar. U kunt overwegen om een Bedrijfsschadeverzekering af te sluiten. Een Bedrijfsschadeverzekering zorgt ervoor dat u de winst die u misloopt door bijvoorbeeld bovenstaande oorzaken uitgekeerd krijgt. Let op: de Bedrijfsschadeverzekering dekt wel alleen de stilstand na een gedekte gebeurtenis. Denk aan brand, storm, diefstal, waterschade, blikseminslag en dergelijke.
Bij andere gebeurtenissen die niet gedekt zijn op de brandverzekering, is er ook geen dekking op de bedrijfsschadeverzekering.

Meer informatie?

Wilt u graag wat meer informatie over een Bedrijfsschadeverzekering bijvoorbeeld wat er zo al allemaal vergoed wordt en wat de kosten zijn van een dergelijke verzekering? Wij staan graag voor u klaar om een passend advies te geven!