Zonnepanelen verzekerd?

U zie het steeds meer, zonnepanelen. Deze duurzame investering is eigenlijk al bijna niet meer weg te denken uit de samenleving. Het is wel belangrijk om na te gaan of u de zonnepanelen verzekerd heeft. Wanneer het een privéwoning betreft in eigendom dan worden de zonnepanelen meestal op de woonhuisverzekering meeverzekerd. Maar als uw woning een huurhuis betreft zijn de zonnepanelen in de regel niet mee te verzekeren op de inboedelverzekering. U zult dan dus een aparte zonnepanelenverzekering moet afsluiten.

Vaak wordt er door de installateurs al aangegeven op de factuur om de installatie van de zonnepanelen door te geven aan de woonhuisverzekeraar. De verzekeraar kan vervolgens de polis aanpassen. Het is ook belangrijk om dit te doen want misschien bent u niet voldoende verzekerd. Er bestaat immers ook een herbouwwaardemeter, die voor 10 jaar garantie tegen onderverzekering geeft, maar hierop zijn de zonnepanelen nog niet opgenomen

Het Verbond van Verzekeraars heeft vanaf 2014 de mogelijkheid opgenomen om op de herbouwwaardemeter aan te geven of er zonnepanelen op een huis liggen. Dit wordt vervolgens meegenomen in de bepaling van de verzekerde som. Het is daarom van belang dat u bij het invullen van een nieuwe herbouwwaardemeter aangeeft of er zonnepanelen aanwezig zijn. Is er geen garantie tegen onderverzekering van toepassing op het woonhuis, dan dient de wijziging in de verzekerde som uiteraard ook door te worden gegeven aan verzekeraar.

Heeft u zonnepanelen op uw woning? Of wilt u graag meer weten over uw huidige verzekering? Wij geven u graag een vrijblijvend advies!