Ziektewet eigen risicodrager premie opvragen

Een efficiëntere begeleiding voor uw zieke medewerker én 10% korting op uw Whk-premie van 2022 én een premiegarantie voor 3 jaar. Dat is wat wij u kunnen bieden wanneer u uw Whk-beschikking ZW en WGA naar ons stuurt en daarmee kiest u voor privaat verzekeren.

Publiek of privaat

Het sociale stelsel in Nederland is zo opgezet dat de werkgever het initiatief neemt als het gaat om kort- en langdurig verzuimende medewerkers. Er is een keuze tussen publiek en privaat. Publiek is de route waarbij een langdurig zieke medewerker in de kaartenbak van het UWV verdwijnt. Bij privaat zit de werkgever zelf achter het stuur. Samen met een verzekeraar en professionele verzuimbegeleider wordt de medewerker, indien mogelijk, zo efficiënt mogelijk begeleid naar werk. Het hebben van werk is tenslotte de beste sociale zekerheid.

Premiestijging publiek

De kosten van publiek (dus de route via het UWV) worden via de jaarlijkse Whk-beschikking voor Ziektewet en WGA bij u in rekening gebracht. Als u de beschikkingen van 2021 en 2022 vergelijkt, dan ziet u dat de premies fors zijn gestegen. De verhoging ligt ergens tussen de 7% en 20%. Goed om dus na te denken of deze route nog wel bij uw organisatie past.

Wat nu te doen?

Vul onderstaand formulier in en upload de beschikking. Dan onderzoeken wij of u aan alle voorwaarden voldoet om voor de 10% korting in aanmerking te komen. Vervolgens nemen wij contact met u op om de vervolgstappen te bespreken.